1-3 dages levering Mulighed for afhentning Fragtfrit på ordrer over 1.000,- (altid på Innordic ellers 49/69,-) Professionel vejledning Kundeservice: Tlf. 20150609

Hovedtøj

Vi har desværre ingen produkter der matcher dine kriterier

Hovedtøj eller trense, som det også kaldes, til hest findes med mange forskellige funktioner til heste og ponyer med forskellige behov.

De mest almindelige, er hovedtøj med engelsk næsebånd, som de fleste heste kan lide at have på. Det øverste næsebånd sidder på indersiden af kindstykkerne, lige under kindebenene, og fås i tynde og bredere modeller. Det nederste næsebånd sidder foran biddet, og er derfor et simpelt tyndt næsebånd.

Hovedtøj med krydsnæsebånd eller meksikansk næsebånd, bruges typisk til spring- og militaryheste, da det ikke er tilladt at bruge i dressur. Krydsnæsebåndet har to remme der krydser over næseryggen. Den øverste del af krydsnæsebåndet skal ligge lidt oppe på ganaschen og den nederste del skal ligge nede foran biddet, lige som det nederste engelske næsebånd.

Hovedtøjet med krydsnæsebånd kan også være godt til ungheste, da det ikke ligger og trykker på tænderne som det engelske næsebånd kan komme til at gøre.

Hovedtøjet med hannoveransk næsebånd egner sig godt til heste der vil tage tungen over biddet, hvis de går lidt hårdt på, at det er en god hjælp istedet for at skifte bid, eller unge heste der kan være ømme i fx forbindelse med udskiftning af mælketænder.

Et kandar er en dressurtrense der typisk anvendes af rutinerede ryttere fra klasser af sværhedsgrad 3, hvor det er valgfrit, og fra sværhedsgrad 4 og opefter, er kandar obligatorisk. Hesten har to bid i munden. Et stangbid og et bridonbid eller underlagsbid, som det også kaldes, der sidder i hver deres kindstykker og har hver deres tøjle.

Bidløse hovedtøj eller sidepull påvirker hesten via tryk på næseryggen og i siderne, i stedet for med bid.

Showtrenserne bruges til fremvisning af heste til shows, stævner, kåringer ol.

Hovedtøjerne fås i størrelser fra shetland til x full og fås i forskellige farver.

1-3 dages levering
Mulighed for afhentning
Fragtfrit på ordrer over 1.000,- (altid på Innordic ellers 49/69,-)
Professionel vejledning
×Lifehorse bruger cookies til at forbedre din oplevelse på siden.

Kurven er tom

Lifehorse bruger cookies til at forbedre din oplevelse på siden.